CNN Türk

Kadın Hastalıkları ve Doğum

CNN Türk
Her hafta Cuma günü 14.00-16.00 saatleri arasında www.cnnturk.com/doktorunuzasorun adresine giren CNNTURK.com kullanıcıları kafalarına takılan soruları Memorial Hastanesi doktorlarına sorabilecekler.

Her hafta farklı bir uzman doktor kafanıza takılan sorularınızı cevaplayacak. Bu hafta Doktorunuza Sorun'un konuğu: Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Op. Dr Eylem Şeker Arı

  • Düzenli jinekolojik muayeneler
  • Kadınlarda yapılan genel tarama testleri
  • Rahimde ve yumurtalıkta görülen kitleler (miyom ve kistler)
Sorular ve Cevaplar
  • 16.09.2010 15:55

    iyi günler ben 27 yaşındayım.polikistik over teşhisi kondu.1 yıldır çocuk istiyoruz.doktorum klomen adlı ilaç verdi.kullandım.daha sonra çatlatma iğnesi verdi.şimdi beklemedeyim.bu ay tutmazsa kaç defa daha çatlatma iğnesi olunabilir ve rahim filmi şimdi gerekli mi sizce?bundan sonraKİ AŞAMA AŞILAMAMI yapılmalı yoksa direk tüp bebek mi önerirseniz?

    PRO.DR.SEDAT KADANALI - Eğer klomen ilacı yumurtlama yapıyor ve eşinizin sperm tahlilide normal ise çatlatma iğnesine gerek olmadan, her ay yalnızca klomen i önerilen dozda kullanarak 6-8 ay bekleyin. Bu süreçte hamile kalamasanız da adetleriniz düzenli olmalı, adetler düzensiz olursa yumurtlama da problem var anlamını indirekt olarak çıkarabiliriz. Düzenli adete rağmen 8 ay gebe kalmazsanız rahim filmi çektirin, tüpler açık ise yine yumurtlama yapan ilacınız kullanarak 4 ay bekleyin yine gebelik olmaz ise 3 kez iğne ile yumurtlama gerçekleştirilerek 3 kez aşılam o da olmaz ise tüp bebek. Genelde polikistik over hastaları pek tüp bebeğe gerek kalmadan yumurtlam tedavisi ile hamile kalırlar. en yakın zamanda bebek sahibi olmanız dileğiyle

  • 16.09.2010 15:49

    merhabalar ben 18haftalık hamileym levopront,duokıd,otrivine pediatrik,minoset,kloroben ilaçları kullanmamda bir sakınca olurmu bebegim için soguk algınlıgım var.bebegimin cinsiyeti buhaftada belli olurmu teşekkürler iyi günler.

    PRO.DR.SEDAT KADANALI - Levopornt gebelikte sakıncalı, duocide, otriviene ve minoset kullanılabilir, 18 haftada bebek cinsiyeti belli olur

  • 16.09.2010 15:33

    Beta Glukan kapsüllerinin çocuklarda kullanımında bilinen bir yan etki oluşurmu

    PRO.DR.SEDAT KADANALI - bu konu benim uzmanlık lanın değil, bir çocuk doktoruna sorunuz

  • 16.09.2010 15:07

    Üroloğumun söylediğine göre hamile kalmadan önce, üç böbrekli olmam nedeniyle, doktor kontrolünden geçmem gerekiyormuş. Ciddi olmasa da sıkıntılar doğurabileceği görüşünde. Sizce herhangi bir problem olma olasılığı var mıdır?

    PRO.DR.SEDAT KADANALI - Böbrek anomalileri ile rahim anomalisi beraber görülebilir, böyle olası bir doğumsal rahim anomalisi açısından gebelikten önce kontrol olmanızda fayda olur. Zira bazı rahim anomalilerinde rahim ağzı yetmezliği olr ve gebelikte rahim ağzının dikilmesi veya en azından izlenmesi gerekebilir. Kadın doğum muayenesinde fayda var, yoksa üç böbrekli olmak hamilelik açısından bri sorun teşkil etmez.

  • 16.09.2010 14:48

    Merhaba, Doğum kontrol haplarının migrenli hastalarda kullanılmaması veya sürekli kontrol altında olunması gerekliliğine yönelik doktor söylemine katılıyor musunuz? Son olarak da uzun süreli hap kullanımının hamile kalmayı zorlaştırdığı, bu nedenle de belli süreler ara verilmesi gerektiği konusundaki uzman görüşünüz nedir? Teşekkürler, iyi çalışmalar.

    PRO.DR.SEDAT KADANALI - Doğum kontrol hapları migrenli hastalarda kullanılmamsında fayda vardır, ama eğer gerçekten tanısı konmuş migren hastalığı ise hemen her başı ağrıyan migrenim var demektedir. Doğum kontrol hapları asla gebe kalmayı zorlaştırmaz, belli süreler ara vermeye gerek yoktur, bırakıldığında hemen hamile kalma şansı geri döner.

  • 16.09.2010 14:37

    Ben miyom ameliyatı oldum senebaşında şimdi iyiyim bir daha aynı şey başıma gelsin istemiyorum ne yapabilirim doktorum hastaneden ayrılmış o yüzden size soruyorum, sadece muayene olmak mı gerekir, yoksa vitamin beslenme önerebilir misiniz?

    PRO.DR.SEDAT KADANALI - Myomların tekarar nüks etme ihtimali % 15 civarında, hatta tek myomlarda daha az diyebiliriz. Yıllık muayene olmanız yeterli, beslenme ile myom oluşumu arasında bir ilgi bulunmamaktadır

  • 16.09.2010 14:35

    merhaba..benim kardeşim 28 yaşında ve bekar.adet düzensizliği aşırı kıllanması var. ve sürekli stres halinde.. hormonal bir problemi olabilirmi? ilerde çocuğu olmama ihtimali olabilirmi? teşekkürler.

    PRO.DR.SEDAT KADANALI - Muhtemelen hormonal bir problemi var, polikistik over rahatsızlığı olabilir. Kadın doğum bölümünde muayene olup hem adet düzensizliği hemde kıllanmasının tedavisi yapılabilir, evlendiğinde çocuk yapma şansının olacağını düşünüyorum.

  • 16.09.2010 09:19

    iyi günler ben tatil nedeniyle adet geciktirici tablet kullandım bunun bir zararı var mı?açıklarsanız sevinirim.

    PROF.DR.SEDAT KADANALI - Hayır hiç bir zararı yoktur.

  • 16.09.2010 09:19

    bizim tüp bebek tedavisine başlamamız gerekiyor. Benim sorum birçok tüpbebek merkezleri var biz tercih yaparken nereyi neye göre yapmam gerekli ve sizin tavsiye edebileceğiniz bir merkez var mı * teşekkür

    PROF.DR.SEDAT KADANALI - Hekimi, embryoloji laboratuarı, sonuçları iyi olan bir merkezi tercih etmeniz en doğal olandır. Ülkemiz tüp bebek konusunda oldukça iyi bir yerdedir.Biz İstanbul Ataşehir Memorial Hastanesi'nde en son teknoloji ve çok deneyimli bir ekiple başarılı tüp bebek uygulamaları yapmaktayız. İsterseniz 0216 570 66 66 nolu telefondan ayrıntıları benimile görüşebilirsiniz. En yakın zamanda bebek sahibi olmanız dileğiyle

  • 16.09.2010 09:13

    ÇOK ÇARESİZİM CEVAPLARINIZI BEKLİYORUM.....42 yaşındayım 21 yaşında kızım var. 2. evliliğimi 3 yıl önce yaptım 1 yıldır korunmuyoruz ama hamıle kalamıyorum. 7 ay önce yaptırdığım Hormon testlerim fsh 25 estradion 18, 2 ay sonra yaptırdığımda fsh 17 estradiol 25 idi adet çok düzenli oluyorum bende yumurta bittimi hamile kalamayacakmıyım çaresi yokmu?

    PROF.DR.SEDAT KADANALI - DÜZENLİ ADET GÖRÜYORSANIZ, ÇOK AZ DA OLSA ŞANSINIZ VAR, YANİ %5-10 CİVARI, HEMEN GECİKMEDEN BU AZ ŞANSI İSTERSENİZ ÖZEL PROTOKOLLERLE TÜP BEBEK DENEYEREK DEĞERLENDİREBİLİRSİNİZ

Merak Edilenler